La Metoc

La Metoc e  “casa de ceai” din Zona Armeneasca (o gasesti pe Strada Popa Rusu nr.21) care s-a nascut acum 5 ani si care,dupa o scurta pauza,s-a redeschis vara aceasta. Sunt putine locuri unde eu am vazut smochini la noi in tara, dar la ei e plin. Au o gradina superba si umbroasa cu mese rare, lumanari si greieri… multi greieri, cred ca toti din Bucuresti.

Meniul e stufos si cele 5 pagini cu ceaiuri reci sunt senzatia verii, al meu a fost cu iasomie si avea spuma,asa ca pot sa ma laud ca am baut un fel de bere la ei. M-am mai concentrat sa imi dau seama ce dulceata sa imi aleg dar am luat ceva clasic, cea de trandafiri. Insa serbetul de nuci al vecinului de pahar a fost nebunia mesei! Mai aveau ei pe acolo o lista de prajituri,scrisa pe un post-it (deci banuiesc ca o schimba destul de des) si multe bunatati care sa mearga la o cana de ceai.

Nu e de mers La Metoc cu multe pretentii, dar e un loc cu personalitate, care nu se chinuie sa multumeasca pe nimeni…..e asa cum e si acolo merge cine stie sa aprecieze un ceai bun, o praji facuta in casa si o poveste “in curte” seara.

Pentru cunoscatori si doritori, au si ceaiuri de vanzare si o pagina cu povestea a inca 3 ceainarii cunoscute din Bucuresti, asa ca am citit despre ele in articolul care a venit odata cu recomandare celor de “La Metoc”. Si pentru ca mi-a placut, am preluat un pic de la ei (vezi mai jos)… Povestea la care fac referire cred ca merita citita!

Verdictul Sabinei: crasma de nota 8.

* metocul era o manastire mica, dependenta de alta, sau o resedinta calugareasca in afara manastirii, folosit cateodata drept loc de gazduire pentru oaspeti sau calatori. I se mai spunea metoh sau mitoc, iar de la ultima varianta a derivat cuvantul mitocan, care desi initial insemna un calator de rand, fara rang inalt, din popor, a ajuns sa isi deterioreze sensul in “om grosolan, necioplit”. Citeste aici o poveste mai lunga despre mitocanie, de Neagu Djuvara.  (iti multumesc Caline pentru link, idee si rabdare:)).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s