Atrium Cafe

Dupa sapte saptamani de vacanta si multe cafele si povesti in Sibiu imi permit sa scriu despre una din cafenelele greu de egalat din Hermannstadt: Atrium Cafe. Primesc destul de des cate un telefon de la cunoscutii ajunsi pe plaiurile sibiene pentru un sfat turistic si ma trezesc insirand: vreo doua biserici,Piata Mica, Mare, Muzeul Brukenthal sau al Satului si si…..le mai zic sa se opreasca pentru muzica de pian live si o cafea pe Podul Minciunilor la Atrium Cafe.

Imi place de ei de vreo 5-6 ani, au o servire buna, atmosfera perfecta si avantajul locatiei. Meniul e plin de cafele si ceaiuri de calitate, au o lista de vinuri cuprinzatoare si toate par mai bune langa muzica de pian cantata de un personaj aproape emblematic pentru ei. E o cafenea in care se fumeaza, dar care are un lounge atasat in care se respira “aer curat”. Vara, pe langa faptul ca scot pianul afara, au o terasa in cel mai frumos loc din Sibiu.

Trebuie sa recunosc ca aici am vazut piese de teatru de cafenea bune si ca sunt mereu incantata de evenimentele lor: proiectii de film, concerte si…. anul trecut au avut chiar o licitatie de icoane pe sticla, pictate de copii orfani. In salonul de nefumatori au mereu expozitii foto si Atrium Cafe e mereu pe lista locatiilor implicate in evenimentele culturale de renume ale orasului. Asadar, daca ma intrebi pe mine, ei sunt cafeneaua tinta pentru turisti.

Uneori e greu sa gasesti o masa si e mereu plin la evenimete, asa ca daca grupul e mare, nu uitati sa faceti o rezervare. Despre locatie nu mai aduc vorba, daca ajungi pe Podul Minciunilor nu ai cum sa il ratezi si cu siguranta vei fi tentat sa intri…

Verdictul Sabinei: 9.99 (am fost certata pentru ca dau note prea mari:), altfel ar fi fost 10).

2 thoughts on “Atrium Cafe

  1. Unul dintre cele mai corecte baruri din Sibiu.Arata bine,e situat in centrul orasului,are un specific ,muzica care trebuie si un meniu din care ai ce alege.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s