Restaurantul “Ali Baba” علي بابا

Acum cu globalizarea asta, au inceput să fie la modă restaurantele cu specific naţional. Mă refer în special la alte naţii decât a noastră, deşi parcă şi restaurantele cu specific românesc sunt la mai mare căutare.

După cum am observat eu, trendul a fost: specific italian – restaurantul chinezesc, iar acum restaurantul cu specific arăbesc. Personal, nu ma dau în vânt după restaurantele cu pizza şi paste, nu suport mâncarea chinezească, dar aş putea mânca de 3 ori pe zi mâncare arăbească.

Probabil o să mai urmeze şi altele, dar primul din restaurantele cu specific arăbesc pe care le voi recomanda şi cel mai des vizitat de mine (e situat în Piaţa Muncii) este “Ali Baba” ( 🙂 علي بابا ).

Ce imi place la restaurantul Ali Baba faţă de celelalte restaurante de acelaşi gen, este atmosfera autentică. Atunci când intri în restaurant nu te atrage nici eleganţa, nici muzica, nici culoarea parchetului sau florile din vază. Ci te atrage faptul că se simte o atmosferă diferită de cea din restaurantele fancy trancy de serie. Chelneri arabi, foarte amabili, bineînteles, mancare specifică şi chiar foarte bună, un post de televiziune în limba arabă care rulează pe fundal şi cel mai interesant pentru un restaurant din România, nu se serveşte deloc alcool. Recunosc ca primele 2 daţi când am fost, nici nu am observat.

Preţurile sunt medii, este un restaurant curat, dar nu foarte mare. Vara are şi terasă în care se simte aceeaşi atmosferă draguţă.

Din faptul că mulţi din cunoscuţii mei din cercuri diferite mi l-au recomandat, deşi nu este situat in zona centrală, am dedus că este recunoscut ca fiind un restaurant bun si plăcut. Îl recomand şi eu!

Verdictul Roxanei: crâşmă de nota 8,5

Site-ul crâşmei: http://www.alibaba-restaurant.ro/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s