Music Pub

Bau!

Prietenii care ne citesc ne-au reproşat destul de des că nu suntem suficient de critice, că suntem prea „îngăduitoare” cu crâşmele cărora le trecem pragul. Explicaţia cea mai simplă ar fi că… nu mergem prea des în locurile care nu ne plac :). Sau cel puţin nu suficient cît să putem argumenta o părere. Dar vom mai lucra la asta…

„Crâşma” în care am ieşit cel mai des de când m-am mutat în Sibiu este Music Pub, şi este barul pe care l-aş recomanda oricărui turist ocazional la Sibiu, pentru că este genul acela de loc care se potriveşte oricui. Nepretenţios, muzică bună, un pic de agitaţie seara şi un loc simpatic unde să bei o cafea pe timpul zilei. Îl găseşti în Piaţa Mică nr. 23, unde dacă te-ai născut înainte de 1990 vei şti sigur că se afla clubul ChillOut, la subsol.

This slideshow requires JavaScript.

Şi nu se cheamă degeaba ”Music Pub”:). Motivul pentru care mi-a plăcut încă de prima oară acolo este chiar muzica. Rock clasic, în general, dar melodii alese în aşa fel încât să nu adormi la masă dar nici să nu te mai poţi înţelege cu cel din faţa ta. Led Zeppelin, Pink Floyd, Deep Purple, Jimmy Hendrix şi multe multe altele, zic eu, tare bine alese ca să se potrivescă cu atmosfera generală. În plus, în ultima vreme am observat că încep să se înmulţească şi concertele şi evenimentele de tot felul, ceea ce numai de bine poate să fie:). Au cântat şi vor cânta pe viitor aici trupe ca The Mood, Grimus, The Amsterdams, ZOB, E.M.I.L., Travka şi mulţi alţii iar în fiecare joi îi puteţi asculta cântând cover-uri pe cei de la Electric Band (trupa casei, bănuiesc).

Iar al doilea motiv pentru care îmi place aici e că ăsta e unul dintre barurile puţin mai ”animate” din Sibiu, rămâne deschis şi la ore mai târzii, atunci când majoritatea celor din jur se închid, iar media de vârstă mi-a părut a fi ceva mai ridicată faţă de alte locuri.

E amenajat pe două nivele, plus terasă, iar dacă vreţi un pic mai multă linişte şi intimitate vă recomand partea de sus. Preţurile sunt decente, cam ca peste tot în Sibiu, berea şi sucurile 5-6 lei, cocktail-uri la 15 lei, butelia de vin în jur de 30. Nimic deosebit la băuturi, dar fac una dintre cele mai bune pizza din Piaţa Mică.

Ca să-i găsesc şi nişte puncte slabe, aş spune că servirea nu e întotdeauna foarte atentă, şi că locul e cam prost aerisit iarna, pentru că vara are terasă deschisă şi nu mai e o problemă. Dar când toţi prietenii tăi sunt deja acolo, n-o să ai prea mult timp să te plictiseşti până vine chelneriţa, nu?:)

Verdictul Corinei: Crâşmâ de nota 9

3 thoughts on “Music Pub

  1. Dupa cum spunea cineva si pe Facebook. Intr-adevar, in Music servirea lasa de dorit. Si curatenia de la baie. Dar concertele, terasa frumoasa pe timp de vara si atmosfera in general compenseaza. Verdictul Monicai ar fi totusi 8 din cauza lipsurilor in aspecte destul de importante…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s