La Paişpe versus 18 Lounge

Mie îmi e frică de înalţime, asa că dacă vreau sa beau o cafea, să văd oraşul de sus şi să îmi ofer senzaţii tari în fiecare excursie bifez un bar deschis pe o clădire importantă. Dacă ești turist în Bucureşti şi vrei o frumoasă imagine panoramică, 18 Lounge – restaurantul deschis la ultimul etaj al unuia dintre cele două turnuri din Piața Presei Libere (City Gate – South Tower) – este poate cea mai corectă variantă, dar pentru mine, o cafea “la înăltime” se bea pe Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti la terasa “La paişpe”.

Sunt convinsă că nimeni nu se imbracă frumos şi iese la o poveste pe Spitalul Universitar, dar dacă eşti unul din cele 3000 de suflete care-i trec pragul zilnic şi ai un pic de timp de pierdut (şi ştiu că o sa ai pentru că nicaieri nu se stă pe la uşi ca la doctori), ai treabă pe la Eroilor sau eşti mare fan “telenovele medicale” gen Grey sau Dr. House, aici e locul perfect pentru o evadare, un prânz gătit şi un suc, toate asezonate cu senzaţionalul unui spital de urgenţă.

Ineditul “La paişpe” vine de la oameni. Doctorii de toate felurile işi iau pauza aici, pacienţii voinici scot nasul la soare printre studenții dezinvolţi la medicină, iar vizitatorii agitati evadează aici din stresanta lume a spitalului de sub ei. Să ajungi sus e deja o provocare, liftierele sunt mai ceva ca cerberii şi cum lumea vine cu probleme la spital o sa simţi tensiunea în lift, dar când scoţi capul pe terasă ai în faţă o priveliște superbă.

Tot aici poţi mânca bine şi sănatos la prânz, fiind servit de manieră “împinge tava”, poţi să bei o cafea bună şi după să revii la treburile tale care te-au adus la Eroilor. Dacă ai fobie de spitale şi un pansament măricel, o mâna bandajată sau o gravidă aproape tare de termen te sperie, încearca varianta “light” de prânz din această zonă şi mănâncă la “Derby”- e o alternativă bună, cu un meniu bun şi o locaţie ok, dar fără senzaţionalul unui prânz pe spital.

Recunosc că e o parere foarte subiectivă şi că mulţi nu au chef de cafele cand ajung într-un spital de urgență, dar cum aici multe povești sunt cu happy end, daca ai ocazia fă totuşi o încercare, sigur te va impresiona în vreun fel… Pozitive sau negative, cum or fi ele, emoţiile ne tin sufletul viu 🙂

Verdictul Sabinei: 8,5 (medicinistă fiind şi trecută prin multe experienţe în zonă, aici zâmbesc mereu când ajung “La  Paişpe”)

One thought on “La Paişpe versus 18 Lounge

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s