Cafe Phil

Vă amintiți de momentele în care, dintr-un motiv sau altul ați simțit nevoia să mergeți singuri, cu o carte în brațe șă beți o cafea? Să vă așezați la o masă, cu o carte bună, fără să atrageți diverse priviri, unele curioase (oare ce va face singur la masă?), altele de-a dreptul pline de compătimire (săracul/ săraca de ea, oare nu va avea prieteni?).

Ei bine, dacă treceți prin Viena, nu e un loc mai bun pentru a face acest lucru decât în Cafe Phil. Cafe Phil este cafenea, librărie și magazin de mobilă în același timp. De fapt, toată mobila este de vânzare, dar prețurile sunt atât de mari și mobila atât de neinteresantă încât nu pare a se vinde prea bine.

Situată la 5 minute de Mariahilferstrasse, strada principală de shopping a Vienei, e un loc perfect în care vă puteți începe vizita orașului, sau ziua de shopping. Dar nu trebuie să veniți neapărat dimineața, în Cafe Phil micul dejun se servește până la ora 4. Aveți de ales dintre diverse opțiuni: mic dejun vienez, oriental, musli cu fructe, sau diverse opțiuni separate. Cafeaua este foarte bună (bineînțeles, cunoscutul Wiener Melange este și el în meniu).  Dacă vrei, poți să și citești o carte din librărie. Există și o secție foarte mică de cărți în engleză, în general bestsellers și romane classice a la Charles Dickens. Colecția de cărți în germană este cât se poate de bizară: de la romane arhicunoscute până la cărți de design, artă sau despre formații de foarte underground. Nu e de mirare că Phil atrage foarte mulți ‚hipsteri’.

Chelnerii sunt foarte prietenoși, dar destul de înceți, deci dacă vă grăbiți nu e de recomandat. De obicei stau la povești cu alți clienți și parcă uită de comanda ta! Însă dacă ai calculatorul la tine, este un loc foarte bun pentru a-ți verifica mailurile. Parola: „clapyourhands”. Nici muzica nu va dezamăgi: în Phil vei auzi de toate, de la rock clasic, până la indie sau rock alternativ.

Pentru mine, Cafe Phil este cea mai interesantă cafenea din Viena, un loc unde te poți întâlni cu prieteni, poți învăța pentru un examen, sau poți citi o carte în liniște. Insider tip: Dacă ți-e poftă de ceai și de cafea în același timp, încearcă un chai latte. Nu vei regreta!

Mai multe detalii poți găsi pe: http://www.phil.info

Nota Iuliei: Crâșmă de nota 9

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s