Cabana „La Buşteni” din Tocile

Salutare!

Azi facem o mică abatere de la subiect, pentru că deşi nu e crâşmă, ţin neapărat să vă vorbesc despre un loc unde eu m-am simţit minunat. Că doar cu ce altceva ne-am ocupat noi de când tot scriem aici, dacă nu cu a ne lăuda despre pe unde şi cum am fost şi ce bine ne-am distrat, doar-doar v-om face invidioşi, să vreţi şi voi sau să ne certaţi că n-am spus bine 🙂 ?

Găsiţi cabana „La Buşteni” chiar la intrarea în satul Tocile, cum veniţi dinspre Sibiu pe stânga, pe drumul judeţean 106c care leagă oraşul Cisnădie de Sadu ( localitate dragă crâşmangiţelor şi cititoarelor noastre, am eu o bănuială:) ). Deci sunt de-ai noştri, aici aproape, la doar 11 km de Sibiu, oameni faini cărora e păcat să nu le faceţi o vizită.

Pentru „bătrâni” găseşti aici tot confortul pentru a petrece un weekend cu prietenii, fie că vrei să te chefuieşti sau să joci canas…, pardon :), jocuri de societate în faţa şemineului. Dar gazdele, oameni activi şi foarte prietenoşi nu te lasă să lâncezeşti prea mult pentru că ai de ales dintr-o mulţime de activităţi sportive dintre care eu am reţinut paintball, parapantă, tir cu arcul, drumeţii şi plimbări cu ATV-ul pe coclauri. Decorul e unul rustic şi primitor, toată cabana fiind construită din buşteni, de unde şi numele:) .

Dar pentru copii…e altă poveste. Nu suntem noi crâşmangiţele chiar în target, că nu avem încă pe cine trimite în tabără, dar e păcat să nu ştii şi să spui mai departe că există locuri unde copiii fac mişcare ce implică mai mult decât încheietura mâinii dirijând mouse-ul, că se joacă şi se plimbă în iarbă şi pe dealuri care nu-s făcute din pixeli şi că sunt implicaţi în tot felul de activităţi distractive care „pe vremea noastră” erau atât de fireşti, dar pentru care azi părinţii nu mai au la fel de mult timp şi dispoziţie.

This slideshow requires JavaScript.

Aşa că îl pot „împacheta” frumos pe ăla micu’ şi trimite în tabără la Tocile unde va învăţa să coacă prăjituri şi să facă „ceai fermecat” alături de Mimi, să tragă cu arcul, să se caţere, să facă drumeţii cu bicicleta, să înveţe jocuri de tabără şi cel mai important, zic eu, să-şi facă prieteni cu care când o creşte mare să organizeze pe cont propiu astfel de activităţi care-l vor ajuta să rămână sănătos şi voios. Uitându-mă acum la pozele din tabere le de la Buşteni nu pot decât să suspin că am depăşit ( puţin:) ) vârsta şi nu mă mai calific la “Caută comoara în pădure” sau la “Vânătoarea de fantome” şi că în general nu mă mai trimite nimeni în tabără.

Dar chiar şi aşa, „La Buşteni” rămîne pentru mine o locaţie faină şi primitoare pentru orice ocazie şi o dovadă că dacă faci ceva cu pasiune şi drag întotdeauna vor ieşi lucruri frumoase. Îi găsiţi pe Facebook sau pe www.labusteni.ro, iar dacă treceţi pe acolo salutaţi-i pe Luci, Mimi şi pe copii şi din partea mea!:)

2 thoughts on “Cabana „La Buşteni” din Tocile

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s