TeaSpot

TeaSpot e o ceainarie foarte cochetă deschisă relativ de curând în Sibiu. O să fie un post de bine, vă zic de la început, să n-avem discuții. 🙂

În primul rând, mi-a plăcut locația aleasă. O casă pe Tribunei, cum vii dinspre Bulevard, treci de intersecția cu Mitropoliei și o cauți pe partea stângă, ceva mai jos. Eu am zărit-o repede și, marele avantaj al faptului că nu e în buricul buricului, am găsit loc de parcare chiar în față.

Îmi place mult amenajarea din interior, pentru că mă face să mă simt oaspete în sufrageria cuiva. Cred că mocheta de pe jos și tapetul colorat joacă un rol important în crearea impresiei ăsteia. Și biblioteca cu ceva cărți vechi, din care bănuiesc că se poate servi orice doritor.

Trecând la meniu, meniul e bogat în ceaiuri, că doar de aia-i ceainărie… cafele, prăjiturele, un vin fiert foarte bun din ce mi-au spus comesenii mei și un fresh de portocale la fel de bun. Eu personal am încercat limonada și latte macchiato și îmi dau binecuvântarea. 🙂 Am observat lipsa cocktailurilor de orice fel din meniu. Ah da, și ceaiurile și vinul fiert sunt servite foarte cu stil, din niște ceainice de sticlă foarte frumușele. Servirea a fost așa cum trebuie, fără bătut la cap, dar atunci când aveai nevoie de ceva, aveai cui cere. Bine, și faptul că spațiul nu e foarte mare (cred că sunt vreo 7 mese de 4-6 persoane) ajută mult.

What else, what else… baia e cam micuță. Nu m-ar fi deranjat, dacă din lipsă de spațiu nu ar fi fost forțați să folosească nișe coșuri minuscule pentru șervețelele de șters pe mâini… coșuri al căror tempo de golire se pare că nu l-au dibuit încă. Dar nu-i bai mare, mai ales că, din partea mea, felicitări pentru alegerea șervețelelor și nu a uscătoarelor ălora de mâini pe care eu una le urăsc groaznic.

În concluzie, un local cochet, în care cu siguranță o să mă întorc cu plăcere. Și pe care îl recomand cu încredere oricui. Nu prea are ce să nu-ți placă. 🙂

Verdictul Monicăi: crâșmă de nota 9 (curățenia la baie și un meniu complet – poate cocktailuri, poate ceva gustărele lângă prăjituri, m-ar fi dus la un 10 din toată inima).

3 thoughts on “TeaSpot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s