Omnivore`s Dilemma

Sunt puține lucruri de mâncare nesănătoase care să nu îmi placă, dar câteva cursuri de nutriție și diabet și niște statistici groaznice, dar din păcate adevărate, mă fac să imi fie dor de cei de la Omnivore’s Dilemma. Îmi sunt dragi de vreo 2 ani, atunci m-au cucerit cu un bulz de ciuperci cu miez de mozzarella, o supă de linte și o atitudine faţă de ce se pune în farfurie pe care o apreciez din toate punctele de vedere.

Omnivore’s Dilemma este locul de unde îmi inchipui că mi-aș comanda mâncare dacă aș lucra ”9 to 5” într-un birou cu vedere spre Piața Victoriei. Dar cum programul studentului la medicină se termină la timp pentru un ”late lunch”, trec pe la ei (Calea Victoriei nr. 214) fară să citesc meniul disponibil on line, îi las mereu să mă surprindă. Și reușesc!

Botezați dupa cartea lui Michael Pollan, The Omnivore’s Dilemma-A Natural History of Four Meals, și pricepuți în ale gătitului din produse organice, cei de la Omnivore’s fac supe grozave, salate de tot felul, deserturi care nu te fac să te simți vinovat și cea mai buna limonadă. Una peste alta, e locul unde mănânc ce mi-aș dori “să fiu”, dacă tot e la modă sloganul! Îmi place faptul că sunt foarte relaxați, că poți să te uiți peste bar să vezi bucătarii gătind și că totul e foarte gustos, departe de ce îmi pune mama pe masă când merg acasă – mama găteşte bine dar “clasic românește”.

Meniul e scris pe perete cu cretă în fiecare zi, muzica se potrivește mereu în context și chiar dacă uneori nu mai sunt disponibile toate bunătățile de la ora prânzului, sigur o să iți placă de cei care lucrează aici. Sunt amuzanți, extrem de drăguți, iar astă-vară m-au uimit cu sinceritatea. Mâncasem bun la ei cu ceva prietene, de data asta la singura masă pe care o au vara afară, o supă cremă de vinete, un bol de paste și tort de morcovi, iar la sfârșit una dintre noi a cerut o cafea. Și să vezi surpriză ….. după ce ne întreabă dacă am fost mulțumite de ce am mâncat, tipul care ne-a servit ne spune zâmbind ca vecinii lor de la cofetărie au o cafea mult mai bună si că ne-o recomandă. De drag am băut cafea tot de la ei, care a fost ok dealtfel, și am plecat de acolo extrem de bine dispusă… mâncasem într-un loc în care se gătește cu plăcere, de către oameni care iubesc ceea ce fac!

E clar că sunt sus în lista preferințelor mele, că printre restaurantele de profil din București câștigă detașat chiar și în fața celor de la Fibrio, despre care intenționez să scriu cat de curând – luna asta mănânc corect și sanătos așa că mă mândresc cu asta!

Verdictul Sabinei: 10 pentru ceea ce vor să fie – nu ași schimba nimic la ei, nu m-au supărat niciodată și toți   cei pe care i-am dus acolo au fost încântați!

2 thoughts on “Omnivore`s Dilemma

  1. Doamne! Doamne!!!!! – daca nu as stii ce discutii am avut acasa la Sibiu pe tema “carne+garnitura de cartofi/orez”, daca nu as stii ce meniu “sanatos” se pregateste pentru week-end, daca…..mai ca te-as crede …..dar in cazul tau pot sa jur ca e o schimbare temporara de “par”, nu de “narav” si banuiesc ca tine de “alimentatia bio e trendy”.

    Pertinent review-ul, n-am ce zice – dar dupa afilierea verbala la “arta culinara, nu arta medicala” nu te mai cred!

    In plus – mama nu gateste “clasic romaneste” si sincer, e mai receptiva decat tine la aspectele cotidiene care vizeaza alimentatia sanatoasa (i.e. grasimi incalzite).

    De “Fibrio” numai de bine – astept urmatorul post in care poate specifici si cine te-a dus acolo prima data 🙂

  2. Haha, in primul rand like la commentul anterior 😀
    Si-n al doilea rand, confirm, foarte buna mancarea si mai de treaba personalul. Nu doar ca ne-au recomandat cafeaua de langa, ba chiar au insistat cu asta :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s