Lente & cafea

A venit 1 Mai, s-a deschis sezonul, vorba melodiei :). Sezonul de mare, dar pentru Bucureşti e vorba de sezonul teraselor, care sunt “a must” pentru căldura, praful si aerul nerespirabil din timpul verii. Din cauza asta, capitala noastră dragă nici nu duce lipsă de terase şi toate sunt pline la capacitate maximă, în special seara, după serviciu.

Şi pe lângă terasele frumoase, frecventate de toată lumea, pe langă terasele de cartier de pe vremuri sau de pe vremurile bune, apar sau descoperim în fiecare an altele noi. Pentru mine, prima revelaţie de anul ăsta a fost Lente cafe (deşi este deschisă din 2008). O terasă foarte pe gustul meu: într-o curte micuţă, cu viţă de vie deasupra, cu mese si scaune din fier şi oameni frumoşi. E chiar o terasă cochetă si primitoare cu o atmosferă lentă, aşa… Când am vazut-o, primul gând a fost că e exact ca acasă la bunicul. Şi se pare că nu era deloc o impresie greşită. Până şi salutul lor este: “Bine ai venit în sufrageria ta din oraş”.

Cu ce ne servesc cei de la Lente? Păi am băut cea mai bună băutură răcoritoare de anul ăsta: un fel de Ice tea roşu cu suc proaspăt de grapefruit şi mentă minunat!! Pe lângă asta, fac vreo 5 feluri de frappe cu diferite arome, imense şi bune de te lingi pe degete la propriu. Au şi mâncare, un meniu foarte interesant, aş încerca multe din preparatele care apar acolo. Dar aşa încet, încet. Oricât aş fi fost de tentată, chiar nu am putut fizic să aflu cum sunt toate.

Bineînţeles, ca în orice cafenea care se respectă, se organizează evenimente şi concerte, aşa ca în sufragerie la bunicul :). Aaa, am uitat să vă spun unde stă bunicul: pe strada G-ral Praporgescu, după Que Pasa. Pe lângă asta, se pare că mai au “încă o sufragerie”, după cum spun ei, pe strada Arcului, la Armenească.

Deocamdata am fost doar o dată în Lente şi mi-a plăcut foarte mult, dar cu siguranţă o să mai merg şi dacă mi se schimbă parerea promit că vă anunţ!

Verdictul Roxanei: crâşmă de nota 8,5.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s